Validering och prövning

Människor skaffar sig kunskaper och kompetenser genom erfarenheter t.ex. från arbetslivet och ideellt arbete, hemma eller utomlands. Genom validering bedömer vi och dokumenterar dina kunskaper inom den kurs du söker. Vill du i stället ha betyg i kursen efter valideringen kan du göra en prövning hos oss.

En prövning är ett stort prov som testar dina kunskaper i en kurs för att du skall kunna få ett betyg. Det kan handla om att du har ett betyg i en kurs sedan tidigare som du vill försöka höja till ett bättre resultat, eller pröva en kurs du inte tidigare har läst, men som du behöver ha betyg i. En prövning innebär att du läser in kursen helt på egen hand, utan handledning, enligt gällande kursplan och betygskriterier.

Så här anmäler du dig till våra prövningar:

För boende i Botkyrka, Danderyd, Huddinge, Lidingö, Norrtälje, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Södertälje, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö eller Österåker. Kontakta oss på stockholmvux@infokomp.se för mer information eller för att anmäla dig till prövning.

Prövningsperioder för ovanstående kommuner är:
januari–mars klart senast 31/3
april–maj klart senast 20/5
juni-juli klart senast 31/7
augusti–september klart senast 30/9
oktober-november klart senast 15/11

För övriga kommuner, kontakta din hemkommun för eventuella frågor samt för att anmäla dig till prövning.